Informatii generale

Informații generale privind utilizarea și întreținerea mobilierului și accesoriilor Mobilier general: recomandări și instrucțiuni de folosire Durabilitatea produselor poate fi prelungită prin respectarea unor instrucțiuni de folosire și recomandări.

Protejează suprafața de lucru atunci când folosești obiecte care pot păta, se pot imprima sau pot deteriora, precum pixurile, creioanele, markerele și lipiciul. Evitarea scrierii direct pe suprafețele pieselor de mobilier previne formarea de urme și zgârieturi.

Evită să așezi obiecte fierbinți pe suprafețele mobilierului. Întinde șervețele de masă sub farfurii, cești de cafea sau de ceai. Folosește suporturi de pahar pentru băuturi, atât calde cât și reci. Dacă observi că mobilierul începe să prezinte deteriorări din cauza acestora, apelează la ajutorul unui specialist de la MLFURNIRE.RO.

Evită expunerea mobilierului în lumina directă a soarelui, pentru a preveni decolorarea finisajului. La expunere îndelungată, razele ultraviolete pot cauza apariția de microfisuri în finisaj, îngălbenire, decolorare sau închiderea la culoare. (Reține: anumite esențe de lemn se închid la culoare odată cu trecerea timpului; acest efect este observabil în special la finisajele deschise la culoare sau pictate).

Evită frecarea. Ridică obiectele în scopul evitării frecării de suprafața din lemn. Evită frecarea în cazul finisajelor mate sau cu luciu fin, întrucât matuirea sau, după caz, lustruirea produselor apărute în timp ca urmare a uzurii într-o utilizare normală tinde să crească. Iar deteriorările produse mobilierului din aceste cauze nu sunt considerate defecte.

Pentru curățare folosește o cârpă moale care a fost umezită într-o soluție de curățare ușoară. Pentru ștergerea prafului, folosește o cârpă curată, moale, ușor umezită sau lavete din bumbac. La curățarea topurilor care prezintă crestături, asigură-te că absorbi toată umezeala din caneluri pentru a preveni posibilele deteriorări ale finisajului. Marmura este poroasă și se pătează ușor. Șterge imediat orice lichid scurs pe suprafața ei. Așază suporturi sub pahare. Pentru petele persistente, folosește substanțe de curățare neabrazive, precum apa oxigenată.

Evită expunerea prelungită la temperaturi extreme, scăzute sau ridicate, dar și variațiile de temperatură. Acestea, la fel ca și umiditatea, pot produce crăpături în lemn. Lemnul este poros și răspunde la aerul excesiv de uscat prin pierderea de umiditate și cojire. În condiții de umiditate ridicată, absoarbe umiditatea și se dilată. Este de preferat să se păstreze mobilierul într-o încăpere climatizată corespunzător.

Durata medie de utilizare a produselor din categoria generală este de 10 ani, dacă au fost respectate condițiile de transport, manipulare, depozitare și exploatare.